Vrhunski rezultati naših mališana na V Međunarodnom otvorenom prvenstvu Čukarice u ubrzanom šahu za mlade

image6

Šahovski klub „Kralj“ u saradnji sa osnovnim školama i predškolskim ustanovama opštine Čukarica pod pokroviljestvom opštine Čukarica organizovao je V pojedinačno otvoreno međunarodno prvenstvo Čukarice u ubrzanom šahu za mlade.
image5
Pravo na učešće imali su si takmičari rođeni 2000. i mlađi. Učestvovalo je više od 170 talentovanih mališana iz 7 različitih zemalja. Pored igrača iz Srbije, turnir su igrali i takmičari iz Turske, Makedonije, Hrvatske, Bugarske, Sjedinjenih Američkih Država, Islamske Republike Iran i Island. Dečaci i devojčice igrali su u 10 različitih grupa.

image1-1

Kako u našoj predškolskoj ustanovi deca mogu upoznati tajne ove igre, sa Igorom Lukićem, instruktorom šaha koji sa decom dva puta nedeljno razvija načine igranja kroz zabavu, naša šahovska ekipa na turniru bila je u sastavu Bejza šahovskog tima, a činili su je: Nera Grujičić, Selim Yildiz, Julian Gauti Olafsson, Andrej Kovačević i naša gošća iz Makedonije, Indzi Ajradinoska.

image2
Julian Gauti Olafsson

 

image6
Andrej Kovačević

 

image4
Nera Grujić

 

image3
Selim Yildiz

image9„Ovo šahovsko takmičenje, iz godine u godinu potvrđuje da je šah među decom, od najranijeg uzrasta na našoj opštini omiljen, rekao je član Veća opštine Čukarica, Zoran Adamović.
Marija Lukić, predsednik Šahovskog kluba „Kralj“ uručila je plaketu GO Čukarica za pomoć i podršku u popularizaciji šaha. Najboljim takmičarima uručene su diplome, medalje i pehari, a među najboljima našli su se i naši mališani koji su savršenom igrom i koncentracijom pokazali veliku ljubav ka ovoj igri uz poštovanje protivnika.

Posebne pohvale u grupi do 6 god.(najmladji),uručene su Neri Grujić, Julianu Guati Olafsson, Selimu Yildizu, dok je Andreju Kovačević osvojio BRONZANU MEDALJU. ZLATNU MEDALJU osvojila je drugarica iz Bejza tima Tamara Janković.

image8

PONOSNI SMO NA naše divne MALIŠANE, ČESTITAMO svima i posebno se zahvaljujemo našem instruktoru Lukić Igoru kao i predsedniku Šahovskog kluba „Kralj“, Mariji Lukić.

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>