O nama

ZOX_0083

Daleko od gradske vreve, u miru i tišini, na čistom vazduhu, pored reke i jezera smešten je naš vrtić.
Zvezda Oaza je jedan od prvih privatnih vrtića u Beogradu i prvi sportski vrtić koji sa velikim uspehom postoji već 15 godina. Nalazimo se na najlepšoj lokaciji u gradu, Adi Cignaliji, u zgradi Veslačkog kluba Crvena Zvezda, na površini od preko 400 kvadratnih metara, koristimo sve prednosti svoje lokacije kako bi mališanima omogućili adekvatno učenje i zabavu i obezbedili im pravilan razvoj. . U sklopu zgade su dve nadkrivene terase, koje koristimo za ručavanje, kada nam vremenske prilike to dozvole. Ispred same zgrade nalazi se dečije igralište sa toboganima, ljuljaškama i klackalicama. Imamo i balon za fudbal, koji koristimo za sportske aktivnosti.

Za kompletnu brigu o deci, pored sertifikovanih vaspitača sa validnom licencom za rad, zadužene su medicinske sestre, pedijatar i logoped, kao i profesori engleskog jezika, fizičkog vaspitanja, karatea, baleta, šaha, muzičkog i likovnog vaspitanja, koji su uključeni u rad kroz tazličite aktivnosti. Same aktivnosti vrtića su tako konsipirane da deca kroz igru nauče stvari koje će sutra lakše moći da primene i životu.

Mi smo jedina privatna Predškolska ustanova u Srbiji u kojoj se koristi „Smart Board“ koja obezbeđuje veću aktivnost učenika u nastavi i učenju. Uz pomoć ove table poboljšava se kvalitet nastave, obezbeđuje se bolja motivisanost učenika i lakše angažovanje njihove pažnje. Takođe zbog jakog vizuelnog efekta koji ima pomaže u brzom i jednostavnom shvatanju i pamćenju informacija.

Svakog dana šetamo i upoznajemo prirodu, udišemo čist vazduh, druzimo se sa životinjama iz zoo vrta „Ada Safari“, a u našem dvorištu čuvamo neke od njih. Deo prostora u prirodi odvojili smo za našu baštu, gde sami gajimo biljke.

Kroz veliki broj sportskih aktivnosti, kao što su karate, fudbal, gimnastika, balet, deca razvijaju motoriku i svoje fizičke sposobnosti. Aktivnosti se odvijaju po uzrasnim grupama i vode ih renomirani profesori u oblasti rada sa decom. Veliki značaj pridajemo učenju engleskog jezika. Kroz svakodnevnu nastavu, ali i prisutnost engleskog jezika u dnevnim rutinama strani jezik postaje manje stran i lako se usvaja. Osim sportskih aktivnosti i nastave engleskog jezika deca imaju i časove šaha koji omogućava razvoj veština poput pamćenja, koncentracije, uzročno-posledičnog razmišljanja; mužičku radionicu na kojoj se deca sreću sa različitim instrumentima, ritmovima, imaju priliku da se kreaitvno ispolje pevanjem; likovnu radionicu gde se ne samo razvija likovna kreativnost već otkrijavaju različite likovne tehnike i tako usavršava fina motorika.

Licenca za rad
Naša Predškolska ustanova ispunjava uslove u za vaspitanje i obrazovanje dece. Posedujemo Licencu za rad koju izdaje Ministarstvo prosvete, kao zvanični dokument da naša ustanova ispunjava sve uslove u pogledu prostora, opreme, vaspitača i stručnih saradnika za vaspitanje i obrazovanje dece predškolskog uzrasta, mlađih grupa i jaslica. Licenca za rad je zavedena pod brojem 022-05-00164/2006-07 , 17.8.2006. godine.

Postoji organizovan prevoz dece od kuće do vrtića i nazad, ukoliko su roditelji zainteresovani.

U okviru vrtićkog kompleksa nalazi se i kuhinja u kojoj se pripremaju obroci za decu vrtića. Hrana je domaća i svakodnevno se priprema od svežih sastojaka.