Letnji kamp – pravi izbor za zabavan i kvalitetan letnji raspust predškolaca

lk

Pitanje koje se nakon završenog predškolskog programa samo nameće pred gotovo sve roditelje je kako organizovati kvalitetno vreme mališana kada se priprema za polazak u školu završi? Višak slobodnog vremena često može biti put ka računaru, televizoru, igricama, međutim, letnji raspust je dovoljno dug, pa ove aktivnosti mogu biti štetne po mališane i zato je roditeljima izazov pronaći dovoljno zanimljive i različite aktivnosti tokom ovog perioda.

Mesto za druženje, zabavu, igru, kreativne radionice, sport i mogućnost upoznavanja novih drugarima u pre svega zdravoj sredini i prirodi, samo su neke od karakteristika letnjih kampova.

Ako kao roditelj posmatrate letnje kampove, prvo što možete uočiti je da se tokom nekoliko dana kampa odvija veliki broj značajnih procesa koje dete ne može tako lako usvojiti tokom samostalnog igranja.
Razvijaju se mnoge veštine – komunikacija sa vršnjacima, snalaženje u raznim situacijama, upravljanje emocijama. Takođe, dete uči da obavlja svoje obaveze na vreme, prepoznaje značaj tolerancije i jača timski duh.

Osnovna škola „Bejza“, četvrtu godinu za redom organizuje „Bejza“ letnji kamp u periodu od 19.06. do 28.07.2017. godine.
Letnji kamp Bejza“ namenjen je deci uzrasta od 6 do 12 godina i aktivnosti su organizovane na nedeljnom nivou.

*Veliki broj aktivnosti koncipiran je tako da razvija maštu deteta i pruža mogućnost da je ispolji i razvija svoje talente.

*Deca uče da poštuju sebe i druge, brzo nauče kako da se zauzmu za sebe, ali na način koji ne ugrožava ostalu decu.

*Osnovna odlika letnjih kampova jeste ta da se održavaju u prirodi. Deca vreme provode napolju na svežem vazduhu sa svojim vršnjacima.

*Specifični uslovi okruženja omogućavaju da se deca brzo upoznaju i izgrade međusobno poverenje.

Kamp obuhvata šest nedelja aktivnog druženja. Plivanje, vožnja bicikla, tenis, sportski poligoni, košarka, fudbal, ples, igre memorije, karate, šah, aktivno učenje engleskog jezika i još mnogo zabavnih aktivnosti garantuje uzbudljivo druženje koje sve prijavljene kampere očekuje na najlepšim lokacijama Beograda. Bazen “11. april”, Savski nasip Novi Beograd, Ada Ciganlija, istraživački izleti na Košutnjaku i Avali, Barajevo, obala reke Save samo su neke od lokacija na kojima se kamperi druže.

Tokom kampa sa decom rade profesori fizičkog vaspitanja osnovne škole „Bejza“, treneri tenisa, nastavnici engleskog jezika, likovni pedagozi i drugo kreativno i stručno osoblje. Deca imaju obezbeđen doručak, užine i ručak, i postoji mogućnost organizovanja prevoza od kuće do škole i nazad.

Svi kamperi ove godine imaće priliku da se upoznaju i sa Lego Robotikom, i  kroz zanimljive IT radionice na kojima će koristiti Lego EV3 Minderstorms setove,moći će da zavire u svet programiranja i robotike i sami kreiraju svog Lego robota.

Kroz radionice zabavnog i umetničkog karaktera kamperi će kroz različite letnje teme imati priliku da rade sa profesorom likovne umetnosti na projektima iz različitih oblasti, i da se nađu u ulogama poznatih vajara, slikara i grafičara kao što su Van Gogh, Pisako, Leonardo.

Kroz radionice dizajna sami će kreirati i osmisliti kreacije, predmete i aksesoare. Osmišljavanjem i kreiranjem dizajnerskih rekvizita baviće se mađioničarskim trikovima i pozorištem. U duhu starih majstora baviće se starim zanatima i rukotvorinama, a na zabavan i kreativan način naučiće sami da naprave svoj obrok.

Druženje počinje 19.06. i prijave za prvu nedelju kampa traju do 15. juna, a za svaku sledeću nedelju prijave se vrše do petka aktuelne nedelje.

Prijave se vrše putem mail adrese letnji.kamp@bejza.rs

Prijava može glasiti na jednu, dve ili više nedelja od šest nedelja trajanja letnjeg kampa.

OVAKO SMO SE DRUŽILI PROŠLE GODINE U „BEJZA“ LETNJEM KAMPU 

letnji-kamp-2016 letnji-kamp-2016-3 letnji-kamp-2016-34

letnji-kamp
 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>